VZW Parkmanagement West-Limburg opgericht

Ravenshout en Beringen-Zuid zijn de twee grootste bedrijventerreinen van Beringen. De opstart van de VZW Parkmanagement West-Limburg moet de samenwerking tussen de bedrijven een officieel statuut geven. Via de nieuwe VZW Parkmanagement West-Limburg worden alle bedrijven op Ravenshout en Beringen-Zuid als partners in dit verhaal betrokken. Voor de uitvoering van het parkmanagement heeft de stad Beringen Quares als gespecialiseerde partner aangesteld. Igna Linten en Leslie Pot zijn de nieuwe parkmanagers en het aanspreekpunt voor de bedrijven.

“Op het bedrijventerrein De Weven loopt al een gelijkaardig project dat erg succesvol is. De bedrijven hebben elkaar echt gevonden en plukken vandaag tal van voordelen uit hun samenwerking. We geloven in het potentieel om deze samenwerking uit te breiden naar Ravenshout en Beringen-Zuid. Op beide bedrijventerreinen waren er immers eerder al heel concrete vragen van bedrijven rond samenwerking” zegt schepen Gilbert Lambrechts.

Het dossier voor modernisering van Ravenshout is een belangrijke reden om te starten met parkmanagement. Investeringen op deze toplocatie zijn nodig om tegemoet te komen aan de hedendaagse noden van de bedrijven. Agentschap Innoveren & Ondernemen besliste enkele jaren geleden om subsidies toe te kennen aan diverse moderniseringsprojecten op het bedrijventerrein. In Tessenderlo, Ham en Beringen zullen naar aanleiding hiervan heel wat infrastructuurdossiers uitgevoerd worden. Dit najaar komt er nog een volledig nieuwe bewegwijzering en diverse wegen worden heraangelegd waaronder ook de Industrieweg. Mobiliteit en bereikbaarheid zijn belangrijke uitdagingen voor de toekomst waar het stadsbestuur zeker op willen inzetten, maar ook veiligheid en vergroening komen aan bod.

Beringen-Zuid wordt eveneens meegenomen in dit verhaal omdat er enkele bedrijven zijn die in aanmerking komen om samen te werken rond energie uitwisseling. In het verleden was er al interesse maar het kwam niet tot een concrete samenwerking. Via het parkmanagement wil men de draad terug oppikken en uiteraard ook andere samenwerkingsmogelijkheden bekijken. “Stad Beringen heeft een subsidie van VLAIO bekomen voor de opstart van het parkmanagement voor een bedrag van 65.000 euro en voorziet zelf nog eens 20.000 euro voor een periode tot eind 2019. Uiteraard blijft Beringen steeds een partner in dit verhaal en zullen wij de vereniging zoveel mogelijk ondersteunen” aldus schepen Gilbert Lambrechts.