SAAR Whatsapp groep actief op bedrijventerreinen Centrum-Zuid en Europark - Houthalen-Helchteren

SAAR staat voor Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren. De gemeente Houthalen-Helchteren heeft momenteel enkele buurtwhatsappgroepen actief waarbij burgers met elkaar in verbinding staan en elkaar op de hoogte brengen wanneer ze een verdachte situatie gemeld hebben aan de bevoegde veiligheidsinstanties (politie- en brandweerzone). Op de industriezones Centrum-Zuid en Europark is reeds enkele jaren een parkmanagement actief die de samenwerking tussen bedrijven en overheid stimuleert. Vanaf vandaag zullen ook de bedrijven die gevestigd zijn op Centrum-Zuid en Europark kunnen instappen in een eigen SAAR-whatsapp groep.

Het doel van de Whatsapp groep is om informatie uit te wisselen tussen bedrijven en politie omtrent verdachte omstandigheden die verband houden met de veiligheid op de industriezone. De Whatsapp groep wordt beheerd door de parkmanager die wordt ondersteund door de raad van bestuur van VZW Parkmanagement Houthalen-Helchteren.

De voorzitter, Marnik Hermans (Algemene Elektriciteitswerken Hermans), reageert positief op de in werking treding van de communicatiegroep. Het aantal inbraken op Centrum-Zuid is relatief beperkt, maar elke inbraak is er één teveel. Het oprichten van een communicatieplatform waarbij er een zekere laagdrempeligheid is met een snelle en effectieve vorm van informatie overbrengen, kan de veiligheid en waakzaamheid alleen maar verhogen.

Contactgegevens: