Maak uw bedrijventerrein meer hartveilig in samenwerking met vzw Heartsaver

Onder het peterschap van de internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Pedro Brugada focust vzw Heartsaver op de problematiek van “Plotse Hartstilstand buiten het Ziekenhuis”. Hoofddoelstellingen zijn het aantal Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) in België verdubbelen en de publieke kennis van hartreanimatie en defibrillatie vergroten.

De vzw heeft momenteel verschillende AED-projecten lopen en zal in de nabije toekomst een nieuw project opstarten om bedrijventerreinen meer hartveilig te maken door uitwerking van een aantal concrete acties:

  • AED’s installeren op publiek domein of op de private bedrijfskavel die 24/7 toegankelijk zijn voor bedrijven en voorbijgangers
  • bedrijven aanspreken die zelf een AED gekocht hebben om deze buiten te hangen indien mogelijk

Vzw Heartsaver wil de ondernemingen op het bedrijventerrein aanspreken om financieel te participeren in het project zodat zij één of meer AED’s kan plaatsen op het bedrijventerrein. Iemand die een plotse hartstilstand heeft moet immers binnen de 5 minuten geholpen worden met reanimatie (CPR) en defibrillatie (AED).

Door gezamenlijk te investeren in één of meerdere AED’s wordt het bedrijventerrein meer hartveilig en kan men effectief levens redden. Participatie van de bedrijven(terreinvereniging) is minimaal en de bijdragen zijn 100% fiscaal aftrekbaar. Er zal ook gepoogd worden het lokaal gemeente- of stadsbestuur te betrekken in het project.

De vzw kan opleidingen rond hartreanimatie en defibrillatie geven of doorverwijzen naar andere opleidingspartners. Neem gerust een kijkje op de website van vzw Haertsaver of op haar facebookpagina.

Contactgegevens: 

Luc Ketele, dagelijks bestuurder vzw Heartsaver
luc@heartsaver.be
0472 13 52 96