Gedeelde kantoorbus rijdt van Boutersem naar Diegem en Zaventem

Vamos@work

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Autobussen Cannaerts hebben op 15 september 2017 in Machelen een nieuw concept van een kantoorbus voorgesteld. Vamos@Work is een bus voor diverse bedrijven. Tweemaal per dag rijdt het rijdende kantoor van Boutersem naar de bedrijventerreinen in Diegem (Machelen) en Zaventem.

In tegenstelling tot een bus voor één bedrijf kan er via Vamos@Work op maat gewerkt worden. “Bedrijven kiezen zelf hoeveel plaatsen ze reserveren en huren voor hun werknemers. De werknemers kunnen tijdens de rit werken en besparen zo tijd die ze anders verliezen aan files tijdens hun woon-werkverplaatsing”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Twee kantoorbussen rijden vanaf 2 oktober tweemaal per dag vanuit een opstappunt in Boutersem naar de bedrijventerreinen van Machelen en Zaventem. Tijdens de rechtstreekse verbinding naar de kantoorzone kunnen gebruikers in de file werken met de functionaliteiten van een kantoor.

De vertrekplaats werd niet willekeurig gekozen. Uit een studie van het Agentschap Innoveren & Ondernemen blijkt dat heel wat mensen uit de regio van Leuven werken in Zaventem, Machelen en Vilvoorde. Zij gaan vooral met de wagen naar het werk en 93% van de pendelaars zit alleen in de auto.

Voor de deelnemende bedrijven zijn er drie voordelen: een verbetering van de bereikbaarheid van de onderneming, een duidelijk lagere total cost of ownership dan de bedrijfswagen en een troef in de war on talent.

“Als werkgeversorganisatie ondersteunt Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant dit project omdat het een groot economisch en filegevoelig knooppunt van ons land bereikbaar maakt op een manier die het autosolisme tegengaat. Deze vervoerswijze vormt ook een interessante opstap naar alternatieven die broodnodig zijn als er gewerkt wordt aan de Brusselse Ring”, stelt Voka nog.

Bron: 
Made in Vlaams-Brabant Paul Gebruers 15 september 2017
Contactgegevens: 

Jacques Devos, POM Vlaams-Brabant
jacques.devos@pomvlaamsbrabant.be
016 26 71 87